top of page

Wat is een Chair Workout?

Bijgewerkt op: 11 dec. 2022


Een Chair Workout is een volledige lichamelijke workout.

De workout wordt zittend en/of staand met behulp van een stoel of een ander zitobject uitgevoerd. Overal waar je zit en waarop je zit kun je een chair workout doen.

De lichaamsbewegingen komen voort uit verschillende fitness, gym en yogastromingen.


Alle oefeningen worden bij een Chair Workout zo aangepast, dat iedereen deze bewegingsvorm kan doen, ongeacht leeftijd, lenigheid of fysieke beperking.


Een Chair Workout of een Stoel Workout of Zitgym, is voor iedereen en uitermate geschikt voor mensen die veel zittend werk doen, die veel zitten, wanneer je liever geen grond oefeningen doet, wanneer je aan je conditie wilt werken en wilt sporten.

Voor jongeren en ouderen, bij artrose, reuma, bij chronische ziektes als MS, als revalidatie en bij andere pijn en/of fysieke beperkingen.


Deze bewegingsvorm heeft een positieve invloed op pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken en te versterken.

Bij elke oefening worden er modificaties gegeven, zodat elke oefening kan worden aangepast aan de mogelijkheden van jouw lichaam.

Als je voelt dat een oefening te zwaar voor je is of dat het pijn doet, dan kun je de oefening aanpassen met de voorgestelde modificaties, de oefening inkorten of er volledig mee stoppen en de oefening voor jezelf visualiseren.


Succes en vooral, geniet van alle oefeningen!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Logo_ChairWorkout_Stoelsport_ChairYoga_Stoelyoga_Stoelfitness
bottom of page