top of page
ChairWorkout Asana Klimmen tegen MS KTMS Moves Stoelyoga Sporten (4).jpg

OVER  CHAIRWORKOUT

Fit, overal waar je zit. 

Een gezond levenspatroon met mindfulness, meditatie, ademhalingsoefeningen, bewegen en een gezond voedingspatroon. Het zijn onderwerpen waar ik me al jaren mee bezig houd.

Het zijn interessante onderwerpen en er is elke keer weer meer te bestuderen, te leren en te ervaren. 

Sinds 2009 heb ik de diagnose MS en in 2011 kreeg ik daar de diagnose een te trage schildklier bij.

Ik heb veel lichamelijke klachten en maak sinds eind 2010 gebruik van een rolstoel. Sinds 2017 kan ik weer kleine stukjes lopen.

Ik ben in 2011 begonnen met mindfulness en meditatie. Dit beviel me heel goed en van daaruit ben ik me meer bezig gaan houden met wat je allemaal met de ademhaling kunt.

Door de combinatie mindfulness, meditatie en de ademhaling heb ik oa geleerd hoe ik de pijn en gedachten kan beïnvloeden zodat ik me wat beter voel.

Toen ik me daardoor weer wat kon bewegen ben ik een sport gaan zoeken. Dat werd handbiken, iets wat ik nog steeds doe en zo nu en dan handbike ik mee met wielrentochten.

Ik zocht er wat bij en belandde bij stoelyoga. Dit vond ik vind ik perfect, yoga en de oefeningen zijn op de stoel met zo nu en dan staande oefeningen er tussendoor.

Mijn lichaam reageerde hier erg goed op en ik denk dat hier veel meer mensen profijt van kunnen hebben.

Nadat ik de nederlandse en een aantal amerikaanse stoelyoga opleidingen en cursussen heb gevolgd ben ik ook de yoga, chairfitness, chaircardio, senioren fitness + senioren chairfitness, yoga lifestye coach, lifestyle coach, welness coach en balans opleidingen en cursussen gaan volgen zodat ik de chairyoga kan aanvullen met fitness en cardio op de stoel en ook tips kan geven over een gezonde levenstijl.

Een gezond levenspatroon zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn, dit blijkt in de praktijk nog best moeilijk. 

Omdat je het te druk hebt met je werk.

Moe bent na of van het werk, voor de kinderen zorgen en het huis op orde houden.

Moe van het gestress van alle ballen tegelijkertijd omhoog te houden met alle bijbehorende lichamelijke klachten en slapeloosheid.


Misschien heb je mobiliteitsproblemen en/of andere problemen door een ongeluk, ziekte, overbelasting, virus, het ouder worden of door iets anders waardoor bewegen moeilijk gaat en/of pijnlijk is. 

Misschien ben je, doordat je lichaam pijn doet of bewegingsproblemen hebt, bang om te starten met bewegen.

Vraag je je af hoe je moet starten, hoe je je kunt bewegen, hoe je het bewegen kunt opbouwen.

Kortom: wat is er mogelijk voor mij?

Je zoekt een sport of wilt bewegen maar ook iets dat leuk is of dat je makkelijk kunt doen. Bewegingen die je overal waar je bent kunt doen en die aanpasbaar zijn aan hoe je lichaam op dat moment is.

Dan is Chairworkout iets voor jou!
Combineer de ChairWorkout met meditatie, mindfulness, ademhalingsoefeningen en gezonde voeding voor het hele pakket: 


Body & Mind!


bottom of page