Bereidingstijd: na het laten weken + 10 minuten bereiden
Hoeveelheid: recept voor 4 koppen
Dit is een basis recept dat voor elke combinatie van noten, zaden en / of haver gebruikt kan worden om verschillende soorten plantaardige melk te maken!
Tip:
Notenzakken zijn goedkoop en goed te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar bij je lokale gezondheidswinkel.
Ingrediënten:
1 kop noten, week de noten een nacht en spoel ze af.
3 a 4 koppen gefilterd water (afhankelijk van hoe romig je het mengsel wilt)
Snufje zout
Zoetstof naar smaak Gebruik natuurlijke suiker, ahornsiroop of kokossiroop als zoetstof
Eventueel vanille extract, dadels, kaneel en / of kardemom
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten, totdat het er volledig uniform en schuimig uitziet (dit duurt een paar minuten).
Zeef het mengsel. Om te zeven, kunt u een dubbele laag kaasdoek, een notenmelkzak of een slowjuicer gebruiken. – Houd de notenmelkzak of de kaasdoek boven een grote kom en giet de notenmelk erdoor. Gebruik de zak of doek om de inhoud grondig te knijpen en zorg ervoor dat je elke druppel eruit haalt of gebruik een slow juicer. Gooi de pulp niet weg, hiervan kun je bijvoorbeeld burgers maken.
Bewaar de notenmelk in een luchtdichte fles voor maximaal 3 of 4 dagen in de koelkast
Schud de notenmelk voor gebruik
Gebruik de notenmelk bv als drinken tussendoor, als toevoeging bij de muesli, in de soep en koffie!
Comments